Corona Lockdown 2021

De corona lockdown van 2021 heeft ook gevolgen voor schminkers

Hoe zullen we over 10 jaar terugkijken naar deze corona periode? Zullen we ons nog herinneren hoe het was in de lockdown? Ik in ieder geval wel. Omdat schminken een “contactberoep” is, zat onze beroepsgroep ook ineens zonder werk. En jeetje, wat heb ik het gemist. Gisteren heb ik voor het eerst dit jaar weer op een kinderfeestje kunnen/mogen schminken en dat was geweldig! Gelukkig zijn de favoriete thema’s van kinderen nog niet veranderd en kon ik mij weer uitleven op unicorns en vlinders.

Nu heb ik het dus wel overleefd dat ik periodes niet kon schminken. Behalve dat bijvoorbeeld al 2 jaar de hele sinterklaasperiode voorbij is gegaan, normaal een super drukke tijd voor schminkers, heb ik mij best met andere dingen bezig kunnen houden. Zo heb ik bijvoorbeeld aan een etsy shop gewerkt. Maar voor veel van mijn schmink collega’s was het hun enige bron van inkomsten en van creativiteit! En denkend aan alle andere ondernemers en werknemers in de evenementen branche. Die hadden niet alleen de sinterklaasperiode geen werk, maar al bijna 2 jaar! En natuurlijk ook alle kindjes die hun verjaardagen afgelopen jaren op bijzondere manieren hebben moeten vieren en bijvoorbeeld niet geschminkt konden worden op hun feestje.

Dus mensen: laten we afspreken dat 2022 een bijzonder schminkjaar gaat worden. Met veel evenementen, feestjes, gezondheid en vrijheid. En nodig op jouw feestje ook eens een schminker uit. Het voegt echt iets toe en sssstt… kinderen worden er ook best rustig van. Ze kunnen ineens uren in de rij staan of kijken hoe de rest wordt geschminkt.