Informatie over Smingk en het inhuren van een schminker

Wil je meer informatie over het inhuren van een schminker?
Dan zit je hier goed. Schminken is een activiteit die bij heel veel kinderen goed in de smaak valt. Prachtig om te zien hoe goed kinderen ineens stil kunnen zitten en hoe goed ze vaak weten wat ze willen. En ook hoe geduldig ze kunnen wachten totdat ze aan de beurt zijn.

meer informatie over schminker
In de rij tijdens een buurtevenement

Hoe lang duurt het schminken van 1 kind?
Ik kan ongeveer 8 tot 10 kinderen schminken in 1 uur. Dit hangt onder andere af van de leeftijd van de kinderen en van het soort evenement. Behalve het schminken van gezichten, komen armen en benen ook in aanmerking.

Welk materiaal gebruik je?
Bij smingk gebruiken we alleen schmink merken die bekend staan om hun kwaliteit. Denk hierbij aan: Diamond FX, Superstar, Fusion en Mehron.  Deze schmink is allemaal op waterbasis en goedgekeurd voor gebruik op het gezicht. Uiteraard is er verder veel aandacht voor hygiëne en worden de materialen na gebruik goed schoon gemaakt.

Heb je ook voorbeelden?
Normaal gesproken neem ik geen voorbeelden mee. En als ik dat wel doe zijn het geen schmink voorbeelden, maar tekeningen. Dat komt omdat ik in verband met de privacy wet geen foto’s kan gebruiken zonder officiële goedkeuring. De meeste wensen van de kinderen kan ik zo maken. En als ik het niet weet, gebruik ik op dat moment google als voorbeeld. Dat maakt dat ik (bijna) aan alle wensen kan voldoen.

Doe je ook glitter tattoos?
Jazeker! Dat is niet standaard, maar wel bij te boeken. Ik maak glittersjablonen zelf, dus als er speciale wensen zijn kan ik daar meestal rekening mee houden. Daarnaast is er genoeg te kiezen. Uiteraard zijn de materialen die ik gebruik (zoals lijm, glitter en alcohol) speciaal voor op de huid.

Kun je ook in een thema schminken?
Als het kinderfeest een speciaal thema heeft doe ik altijd mijn best om mij voor te bereiden zodat ik aangepaste schmink kan maken. Laatst vroeg iemand bijvoorbeeld om een ‘stranger things’ thema. Hartstikke leuk en voor mij een uitdaging om passende schmink te ontwerpen. Op verzoek kan ik ook in een Mary Poppins kostuum komen schminken.

Kan ik je voor 30 minuten inhuren?
Nee, helaas. In verband met voorbereiding en reistijd is de minimale inhuur tijd 1,5 uur.

Wat kost het?
Dat is afhankelijk van je wensen, dus maak ik graag een aangepaste offerte voor je. Maar om een richtlijn te geven…. Hou rekening met € 45,- per uur excl. BTW en reis/parkeerkosten.

Werk je alleen?
Smingk is een eenmanszaak, maar beschikt over een goed netwerk van professionele schminkers. Ik werk zelf regelmatig voor collega’s en kan ook op hen rekenen als er voor jouw opdracht meerdere schminkers nodig zijn.

Hoe maak ik mijn kind weer schoon?
Alle gebruikte schmink is op waterbasis. Je maakt het gezicht het makkelijkst schoon door het eerst goed nat te maken met een zachte doek. Daarna kun je eventueel babydoekjes of afschmink producten gebruiken.
Glittertattoos blijven meerdere dagen zitten. Als je die wil verwijderen gebruik dan een product dat olie bevat. Dat maakt dat de glitterlijm oplost.

Wanneer schmink je niet?
Helaas kan ik in verband met de hygiëne kinderen die bijvoorbeeld een krentenbaard of waterpokken hebben niet schminken. Ik merk dat ouders soms toch vragen of ik hun kind kan schminken. Maar je zou toch niet willen dat ik daardoor jouw kind besmet?
Hele kleine kinderen schmink ik liever niet, behalve als ze het zelf aangeven.

Nog meer informatie nodig?
Neem dan gerust contact met mij op. Dat kan via whatsapp, e-mail of telefonisch.