Halloween

Halloween

Misschien vind ik Halloween wel de leukste tijd van het jaar om te mogen schminken.

Of het nou heksen, schedels of pompoenen zijn… Mij is niets gek genoeg. Erg populair zijn de sugar skulls dit jaar. Vooral bij volwassenen. Zo leuk dat ik dit jaar een heel gezin heb mogen schminken met dit onderwerp. Of het personeel van een Mexicaans restaurant.

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen Halloween, the day of the dead, dia de los muertos of Allerheiligen/Allerzielen. Het antwoord is dat het eigenlijk allemaal hetzelfde is. Het is een moment in het jaar waarop je de mensen die zijn overleden herinnert en herdenkt. Het wordt alleen op heel verschillende manieren gevierd.

Halloween is geworden wat het is door Amerika. Daar is halloween een feest waarbij iedereen verkleed is en daarmee pakken ze heel groots uit. Ik ben zelf verschillende keren met halloween in Amerika geweest. Iemand die verkleed was als boekenkast (compleet met goudvissenkom) heeft op mij de grootste indruk achtergelaten. Maar ook de show waarin baasjes en honden in matchende outfits aan een modeshow meededen zal ik mij blijven herinneren. Zelfs de honden waren geschminkt!

Dia de los muertos wil ik nog wel graag een keer mee maken in Mexico. Grote optochten waarbij skeletten het grootste thema zijn. Tot die tijd moet ik mij bezighouden met de zogenaamde sugar skulls. Deze foto heb ik digitaal getekend. Foto’s van mijn echte werk kan ik ivm privacy niet publiceren, dus dit is een alternatief.