Nick Wolfe – een inspirerende man

Brian en Nick Wolfe zijn 2 broers die een hele belangrijke rol hebben gespeeld in de wereld van de speciale effecten in de film-industrie en in de ontwikkeling van face- en body-painting. Brian is in 2004 overleden en Nick zet het werk zelf nog steeds voort en reist de hele wereld af om zijn kennis te delen en zijn kunstenaarschap uit te voeren. Op 1 oktober was hij een dagje in Nederland en gaf hij een workshop bij Facepaintstuff.

Wat een voorrecht om van zo’n ervaren iemand les te krijgen. Hij vertelde over de structuren in de natuur en hoe je dat kunt gebruiken om een betere schminker te worden. Hoe je 3D effecten kunt bewerkstelligen en hoe je een WOW-effect kunt bereiken in je schmink.

Heel eerlijk? Als je een rij met 10 kinderen voor je hebt staan, of een heel beweeglijke 3-jarige aan het schminken bent, dan lukt het minder goed om zijn technieken toe te passen. Maar door zijn inspirerende manier van kennis overbrengen en zijn charisma, zal ik zijn tips en trucs niet snel vergeten.

Schminken a la een professional

resultaat van de workshop van Nick Wolfe

Workshop Anna Wistrich

Het leuke van schminken is (onder andere) dat je nooit klaar bent met leren. Er is altijd wel een techniek of een nieuw product dat je nog niet kent. Er komen regelmatig buitenlandse collega’s naar Nederland om cursus te geven in technieken die zij zelf gebruiken.

Gisteren had ik het voorrecht om les te krijgen van Anna Wistrich. Anna komt uit Israël en is een internationaal gewaardeerde facepaint artieste. En ook nog eens een hele goede docente! Zij deelde met ons haar technieken, haar tips en haar trucs. Die zullen in mijn toekomstig werk zeker een plekje krijgen.

Ondertussen schmink ik al zo’n 8 jaar en heb ik van vele internationale artiesten workshops mogen krijgen. Dat maakt ook dat ik steeds mooiere schilderijtjes op gezichten kan maken. Nu moet ik alleen nog leren om er ook mooie foto’s van te maken 🙂

workshop Anna Wistrich